fbpx

Over de goudsmid

Ik heb zelf iets bedacht wat ik wil laten maken? Kan dit?

Uiteraard. U kunt bellen of mailen voor een afspraak en Inge zal samen met u naar de mogelijkheden kijken.

Wat kost een sieraad ongeveer bij Inge Schuffelen?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs komt tot stand door de materiaalkosten en het uurtarief van de goudsmid. Wanneer je een simpele zilveren ring laat maken kunt u al voor een paar tientjes klaar zijn, bij een ingewikkeld gouden ontwerp met diamanten kan dit oplopen tot enkele duizenden euro’s.

 

Kan ik bij Inge Schuffelen ook een nieuw sieraad laten maken met mijn oude goud?

Ja, dit is mogelijk. Neem contact op met Inge. Zij zal samen met u bekijken wat het gehalte van het goud is en of dit bruikbaar is om om te smelten.

Wat is het verschil tussen een goudsmid en een juwelier?

Een juwelier verkoopt sieraden uit voorraad van uitgebreide en vaak bekende collecties. Een goudsmid ontwerpt en maakt zijn/haar sieraden zelf. U kunt dus door een goudsmid een persoonlijk sieraad ‘op maat’ laten ontwerpen.

Kan ik bij Inge Schuffelen | Edelsmid ook mijn oude goud inleveren?

Ja dat kan. Afhankelijk van het gewicht en de huidige goudprijs krijgt u hier geld voor. Het is ook mogelijk om nieuwe sieraden te maken van uw oude goud.

Kan een goudsmid ook sieraden in zilver maken?

Ja. Het verschil tussen een goud- en zilversmid is dat de goudsmid kleine gemonteerde objecten maakt, dit kan zowel in zilver als goud. Een zilversmid maakt grote gebruiksvoorwerpen, met name in het zilver, maar ook hier is goud niet uitgesloten.